Első japán modellként nyerte el a „NÉMET ÉV AUTÓJA” díjat a Honda e

  • A Honda e-t az „Új energia” kategóriában is a legjobbnak értékelte a nagy presztízsű német díj zsűrije
  • A modellt Európa-szerte kitörő lelkesedéssel fogadták, egyebek mellett a Red Dot Design Award, az Autocar magazine és a News International szakemberei is elismerték kiválóságát
  • A Honda kompakt elektromos autóját Dániában és Magyarországon1) is nevezték a 2021-es „Év autója” díjra
  • A jelölések a Honda – kompromisszumok nélkül tervezett eszközök iránti – elkötelezettségének újabb tanúbizonyságai

 

Nagy megtiszteltetés érte a Honda első európai akkumulátoros elektromos autóját, ugyanis első japán modellként hódította el a „Német év autója” díjat, sőt az „Új energia” csoportban is a legjobbnak ítélték.

A 2020 tavaszán bemutatott Honda e már számos elismerésben részesült, egyebek mellett a Red Dot Design Awards fődíját is neki ítélték a döntéshozók.

A „Német év autója” díj zsűrijét Németország vezető autós újságírói alkotják. Mielőtt döntés hoznának, tesztelik, értékelik és rangsorolják a legújabb modelleket, pontosabban azok karakterét, versenyképességét és fejlettségi szintjét. A nyerteseket öt géposztályban (ti. Compact, Premium, Luxury, New Energy és Performance), igen szoros küzdelmet követően hirdették ki.

– A Honda e első japán autóként szerezte meg a „Német év autója” címet, mi pedig nagyon büszkék vagyunk az elért eredményre – osztotta meg gondolatait Katsuhisa Okuda, a Honda Motor Europe elnök-vezérigazgatója. – A vásárlóközönség és a média egyaránt pozitívan, nagy lelkesedéssel fogadta a modellt, ami nem csoda, hiszen egyedi formavilág, páratlanul fejlett hajtáslánc és modern, állandó kapcsolatot garantáló mobilkommunikációs rendszer került az autóba. Köszönjük az elismerést – zárta sorait.

– Honda e a mobilitási eszközök új nemzedékét képviseli, tehát tökéletes közlekedési és kommunikáció eszköz, ami az élet minden területén segíti gazdáját –   árulta el Tomofumi Ichinose, a Honda e fejlesztéséért felelős csapat vezetője. – Úgy terveztük, hogy ideális városi-elővárosi jármű legyen, ami nem terheli a környezetet. Fejlesztése nagy kihívás volt, de nagyon eltökéltek voltunk, hiszen a Honda újfent szerepet vállalhatott a szebb és boldogabb jövő megteremtésében. A csapat tagjai egytől egyig rendkívül boldogok, köszönjük, hogy elismerték a Honda e értékeit! – tette hozzá.

Ez a kitüntetés már a sokadik, amit a Honda e kiérdemelt az öreg kontinensen, az angol Autocar magazin a „Britannia legjobb autója 2020” és a „Legjobb autós technika” trófeáját ítélte oda a modellnek, míg a News International Motor Awards 2020 szakemberei az „Év városi/kis autója” címre tartották érdemesnek.

Németországban a „Német év autója” mellett az Automotive Circle szervezet EuroCarBody 2020 plakettjét zsebelte a Honda büszkesége, sőt a világszerte ismert esseni Red Dot Design Museumban is megtekinthető.

Belgiumban az Autogid Magazine munkatársai szavazták meg a Honda e-t az „Electric Small” kategória győztesének, Magyarországon pedig tavaly, a Best Car 2020[2] versenyen elnyerte a „2020 Legizgalmasabb újdonsága” különdíjat. Mindemellett a „Magyar Év autója 2021” díjra is nevezték a hazai piacon „Villanyautók kategóriában”. Nem maradt észrevétlenül Spanyolországban és Olaszországban sem. Az ibériai félszigeten az Axel Springer Motor Awards által kiírt „Kisautók” mezőnyében nevezték, míg Itáliában a Quattroruote magazin szerkesztői gondolták úgy, hogy esélyes lehet az „Év autójának” járó díj megszerzésére. Mindemellett Dánia sem maradt ki a sorból, ott a „Dán év autója 2021” plakettre esélyes a japán újdonság.

A kizárólag elektromos változatban megvásárolható, idén bevezetett Honda e nagyban hozzájárulhat, hogy a márka beváltsa ígéretét, miszerint európai modelljei 2022-ben már mind képesek lesznek elektromos üzemmódban is haladni. Tervezésekor nem hoztak kompromisszumot a Honda szakemberei, a fejlesztés során a vezetőn és a használati értéken volt a hangsúly, s természetesen a formavilágot, valamint a műszaki alapokat illetően is új mércét kívántak állítani a vállalat mérnökei. Erről tanúskodik az is, hogy fejlett, intelligens mobilkommunikációs eszközei révén az utasok mindig kapcsolatban maradhatnak a külvilággal.

A Honda e - európai jelölései és díjai

 

 

1) Villanyautók kategóriában

2) Szervező: Autó Magazin/vezess.hu